Thomas Goethals

Thomas Goethals

Thomas GOETHALS studeerde aan de KUL afdeling Kortrijk, de KU Leuven en de Universidade de Coimbra (Portugal). Hij studeerde af aan de K.U. Leuven waar hij het diploma van licentiaat in de rechten (1997) en licentiaat in het notariaat (1998) behaalde.

Na zijn studies werd hij stagiair op het kantoor van Mr. Rik Honoré. Op heden is hij vennoot van UNIQUM.

Hij behandelt vooral dossiers voor het departement ondernemingsrecht. Hij legt zich toe op het vennootschaprecht en de begeleiding van ondernemingen, hij geeft daarnaast ook adviezen inzake successieplanning, contracten m.b.t. onroerende goederen en intellectuele eigendom. Hij werd bij herhaling aangesteld als curator en vereffenaar.

Hij was lange tijd vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de KULAK en lesgever aan de EHSAL. Hij leidt geregeld seminaries voor Kluwer. Hij wordt geregeld gevraagd als spreker over diverse juridische thema’s en o.m. over contractering, e-commerce en internetmarketing. Hij heeft meegewerkt aan diverse juridische publicaties.

Hij was lid van het bestuur van de Conferentie van de Jonge Balie te Kortrijk van 2000 tot 2004 en voorzitter van de Conferentie van de Jonge Balie van 2004 tot 2006. Hij was openingsredenaar in 2007.